Verregende jonge torenvalk

Vorige week zijn de drie ‘huistorenvalken’ uitgevlogen. De hele dag zie je ze, samen met pa en ma, over en rondom het erf vliegen. Dat gaat meestal gepaard met luid gekèkker.

Vandaag – 28 juli – kwam ik met de auto de weg opgereden en zag ik een totaal verregende jonge TV op een paal zitten. Het zou goed kunnen dat het één van ‘mijn’ valken is; de afstand was hemelsbreed niet meer dan 500 meter.

Het water kwam met bakken uit de lucht, werkelijk een stortbui, maar de TV bleef ongestoord zitten. Ik kon op een metertje of tien blijven staan, raam open doen en de camera naar buiten steken. Hij keek me recht aan, maar knipperde niet met z’n ogen en vond alles best. Wel apart om te zien dat zo’n totaal verregende torenvalk niet 20 meter verderop beschutting zoekt in een boom.

Natuurlijk had ik op dat moment voor dit soort werk de verkeerde lens; 50 mm. De foto’s zijn dus redelijk gecropt.