Project 3×50

Het project 3 x 50 is een fotografieproject van fotograaf Mischa de Muynck: 50 fotografen maken 50 weken lang elke week een foto, gemaakt met een 50mm objectief. Het doel is om het fotografisch talent van de deelnemende fotografen naar een hoger niveau te brengen door eigenlijk een heel jaar lang bewust met fotografie bezig te zijn.

En waarom specifiek de 50mm lens? Het is een beetje een vergeten lensje. Tegenwoordig wordt veel gewerkt met zoomlenzen waardoor het makkelijker is om een compositie te maken: door in- of uit te zoomen is het eenvoudiger om een goede compositie te maken. De 50mm lens is een lens met een vast brandpunt: als je wilt ‘zoomen’ zul je zelf moeten bewegen. Iets naar voren lopen of juist iets naar achteren… Het dwingt je dus veel bewuster te kijken naar hetgeen je op de plaat wilt krijgen. Daarnaast is het over het algemeen een superscherp lensje. Eigenlijk een heel mooi ding!

Op mijn website zie je over het algemeen veel landschapsfoto’s. Mijn doel met dit project is om ook eens wat anders te gaan doen. Uit de comfortzone en verbreden dus! Je begrijpt het: ik doe mee met dit project.

Mijn bijdragen aan het project vind je op deze pagina. Wil je de resultaten van alle 50 fotografen zien? Kijk dan op de website van 3×50